Mandag 12.4.2021 - Uke 15

Samarbeidspartnere

530x695 bookStructural Geology Algorithms: Vectors and Tensors er en ny bok for strukturgeologer. Den kombinerer teoretisk strukturgeologi og praktisk programmering. Illustrasjon: Cambridge University Press

- Studentene ser øyeblikkelig sammenhengen mellom teorien de blir presentert i forelesningene og de praktiske oppgavene de utfører på datamaskinen, forteller Nestor Cardozo, førsteamanuensis ved Institutt for petroleumsteknologi ved Universitetet i Stavanger.

180x192 cardozoCardozo er medforfatter bak den nye strukturgeologiske boken Structural Geology Algorithms: Vectors and Tensors som ble utgitt ved Cambridge University Press februar i år.

Nestor Cardozo er førsteamanuensis ved Institutt for petroleumsteknologi ved Universitetet i Stavanger. Foto: UiS

- Det finnes flere bøker som tar for seg strukturgeologisk teori, og det finnes andre bøker som tar for seg den mer praktiske delen som innbefatter grafisk modellering. Men det fantes ingen bøker som kombinerte dette. I vår bok bruker vi lineær algebra for å koble den teoretiske og praktiske delen, framholder Cardozo.

Boken inneholder en rekke skripter for programmering i MATLAB, et program som benyttes stadig oftere av strukturgeologer. Skriptene er enkle, men de kan samles for å løse mer komplekse oppgaver. Cardozo har selv stått for alle skriptene.

Boken balanserer godt mellom teori og programmeringskoder, eksempler og arbeidsoppgaver. Cardozo forteller at boken egner seg for strukturgeologi- og ingeniørstudenter, samt doktorgradsstudenter og andre forskere som har behov for å lære seg programmering i strukturgeologi.

Cardozo har selv begynt å bruke boken i sine forelesninger for bachelor- og masterstudentene, og håper den også vil bli nyttig for mange andre innen akademia.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Skuffet


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: