Mandag 25.10.2021 - Uke 43

Samarbeidspartnere

UNIS og Norges Geotekniske Institutt vil samarbeide om undervisning, forskning og kompetansebygging knyttet til arktiske samfunnsrelevante utfordringer.


530x356 Styrker kompetansebygging innenfor geofag i polare omraaderFoto: NGI

- Med dette samarbeidet skal vi sammen jobbe for å håndtere relevante utfordringer knyttet til klimaendringer og samfunnsutvikling på Svalbard og i polare strøk for øvrig, sier Dominik Lang, direktør naturfare i Norges Geotekniske Institutt (NGI).

Intensjonsavtalen om samarbeid mellom NGI og Universitetssenteret på Svalbard (UNIS) gjelder både undervisning, forskning og kompetansebygging innen geologi, geofysikk, geoteknikk og miljøteknikk.

-Utfordringene som følge av de raske klimaendringene, gjør at UNIS ønsker å styrke samarbeidet med NGI for å gjøre UNIS sin grunnforskningskompetanse i arktisk naturvitenskap og teknologi mer samfunnsrelevant, uttaler Jøran Moen, administrerende direktør ved UNIS.

Moen nevner opptining av permafrost, skredproblematikk og landskapsendringer som eksempel på utfordringer som vil kreve mer kunnskap om konstruksjonsteknologi og utvikling av observasjonssystemer for å sikre Svalbardsamfunnet.

NGIs eksperter vil bidra med undervisning i gjesteforeleserordningen på UNIS og medveiledning av studenter på master- og doktorgradsnivå. UNIS på sin side skaper muligheter for NGI til å styrke sine aktiviteter innen akademia, polarforskning og praktisk bruk av kompetansen sin for å løse polare problemstillinger.

Partene planlegger også å samarbeide om forskningssøknader som krever spesialkompetanse for å løse samfunnsutfordringer på Svalbard.

Pressemelding

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: