Lørdag 23.1.2021 - Uke 03

Samarbeidspartnere

Da geoforskning.no ble lansert 1. november 2011, var ambisjonen vår å bli det «geofaglige forskningsmiljøets informasjonsavdeling» med sterkt fokus på å profilere forskerne bak forskningen. Med nærmere 200 publiserte artikler basert på forskningsnyheter, portretter av forskere, samt blogger og foredrag i vår regi, mener vi at vi har klart dette.

ekkoNettavisen har i løpet av sitt første leveår hatt nærmere 40 000 besøkende og 90 000 sidevisninger. Vi har formidlet forskning fra 38 bedrifter, forskningssentre og – institusjoner, samt blitt omtalt i en rekke medier og nettsteder. Vi nevner blant annet NRK Troms og Finnmark, NRKs Ekko (tidligere Verdt å vite), Dagsavisens Nye meninger og VG Debatt.

Geoforskning.no har oppnådd god omtale i media, blant annet fra NRKs populærevitenskapelige radioprogram Ekko (tidligere Verdt å vite). Logo: NRK

Viktig kunnskapsoverføring

I tillegg til å formidle norsk geofaglig forskning, har vi også lagt til rette for kunnskapsoverføring forskerne i mellom. Geoforskning.no har tatt initiativet til en rekke seminarer på NTNU i Trondheim, på Litteraturhuset og Universitetet i Oslo.

”Om hundre år er allting glemt,” skrev Knut Hamsun. Men der tok han skammelig feil. Ganske nøyaktig 100 år etter at Alfred Wegener lanserte sin teori om kontinentaldrift på Senckenbergmuseet i Frankfurt, markerte geoforskning.no begivenheten med et seminar i Oslo.

530x181 wegenerHundre år etter at Alfred Wegener lanserte sin teori om kontinentaldrift, avholdt geoforskning.no et seminar om temaet på Universitetet i Oslo. Foredragsholderne var (fra venstre): Jörn Thiede, Henrik Svensen, Per Arne Bjørkum, Reidar Trønnes og Kuvvet Atakan. Foto: Ronny Setså

Les mer om Alfred Wegener-seminaret her

og se foredragene her

I 2012 har deponering av gruveavfall i norske fjorder vært et hett tema. Derfor tok geoforskning.no i april i år initiativet til å holde et seminar om emnet. Vi mente det var viktig å la forskerne selv få slippe til og presentere sin viten om sjødeponier. Foran en fullsatt sal på Litteraturhuset i Oslo fikk sju ledende forskningsmiljøer komme med sine innspill om det høyaktuelle temaet.

Foredragene fra sjødeponiseminaret finner du her

Populære bloggere

530x157 bloggereVåre bloggere har levert leserne sterke meninger, nye ideer, faktakunnskap og gode historier. Fra venstre: Morten Smelror, administrerende direktør i Norges geologiske undersøkelser (NGU), Henrik Svensen, seniorforsker ved Geologiske prosessers fysikk (PGP) ved Universitetet i Oslo, Rolf Mjelde, professor ved Institutt for geovitenskap ved Universitetet i Bergen og Ole Humlum, professor ved Institutt for geofag ved Universitetet i Oslo.

Våre lesere har også blitt presentert sterke meninger, nye ideer, faktakunnskap og gode historier fra våre bloggere. Med oss på laget har vi Morten Smelror, administrerende direktør i Norges geologiske undersøkelse (NGU), Henrik Svensen, seniorforsker ved Geologiske prosessers fysikk (PGP) ved Universitetet i Oslo, Rolf Mjelde, professor ved Institutt for geovitenskap ved Universitetet i Bergen og Ole Humlum, professor ved Institutt for geofag ved Universitetet i Oslo. Innleggene til de fire bloggerne har vist seg å være svært populære, og totalt har de blitt lest 20 000 ganger.

Fremtidens geovitere

530x350 geoviterEN FREMTIDIG GEOVITER: Geoforskning.no følger forskningen til masterstudenter. Her ser vi Sunniva Vatle foran Hambergbreen på øyen Syd-Georgia i Sørishavet. Foto: Sunniva Vatle

Gode støttespillere

Geoforskning.no hadde ikke blitt en suksess uten våre sponsorer som har vært med oss siden oppstart. De hadde like stor tro på vårt produkt som det vi hadde, og vi er dem en stor takk skyldig.

Geoforskning.no vil fortsette å formidle norsk geofaglig forskning. Vi vil fortsette å profilere forskere og personifisere forskningen. Vi vil fortsette å fasilitere kunnskapsoverføring ved å avholde faglige og aktuelle seminarer.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Renhold


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: