Søndag 9.8.2020 - Uke 32
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Haakon Fossen har tilført en ny pedagogisk modul i sin allerede romslige samling. Modulen gir hobbygeologer og studenter, så vel som profesjonelle geologer, grunnleggende innsikt i platetektonikk og jordens indre.


530x394 modulE-modulen Earth’s interior, plate tectonics, mountains and basins er en introduksjon til Jordens indre, og hvordan dens sammensetning og dynamikk påvirker det vi ser på Jordens overflate. Illustrasjon: Haakon Fossen

E-modulen heter Earth’s interior, plate tectonics, mountains and basins og er en introduksjon til Jordas indre, og hvordan dens sammensetning og dynamikk påvirker det vi ser på Jordens overflate.

Bak denne, og en rekke andre moduler, står Haakon Fossen, strukturgeolog og professor ved Institutt for geovitenskap ved Universitetet i Bergen. Fossen er innad i geofagmiljøet kjent som en dyktig og engasjert formidler.

LES OGSÅ: Fascinert av naturen

fossen haakon foto sigurd fossenFossen mener forskning og formidling går hånd i hånd, og er opptatt av å gjøre formidlingen mest mulig visuell. Dette gjenspeiler seg godt i hans siste bidrag.

Haakon Fossen er professor ved Institutt for geovitenskap ved Universitetet i Bergen.
Foto: Sigurd Fossen

Modulen innleder med hva vi vet om Jordas indre og hvilke informasjonskilder som er benyttet for å få denne kunnskapen. Figurer og animasjoner gjør det enkelt å forstå prinsippene som ligger bak. Leseren vil nok også sette pris på at de fleste bildene og eksemplene er hentet fra Norge.

Også platetektonikken gjøres lett forståelig i modulen. Etter en kort historisk gjennomgang, samt en oversikt over de største platene på Jorda, presenterer Fossen de mange bevisene vi har for at platetektonikken ikke bare er en teori, men et faktum.   

Til sist kobler Fossen temaene Jordas indre og platetektonikk sammen med de Jordens største overflatetrekk; fjellkjeder og bassenger. Også her blir leseren presentert med norske eksempler (så langt det er mulig).

E-modulen er et svært godt tilskudd til hans allerede omfangsrike samling av geofaglige læringsressurser. Modulen inneholder mange bilder, figurer og animasjoner og en passelig mengde tekst. Den burde derfor være bekvem å bruke for de fleste, uavhengig av tidligere kunnskaper.

Se modulen hans her

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 0820


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: