Torsdag 2.7.2020 - Uke 27
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Forskningssenteret Geologiske prosessers fysikk mister sin status som Senter for fremragende forskning etter ti år. Men forskningen skal fortsette, fastslår senterlederen.


530x365 jamtveitBjørn Jamtveit er leder for SFF-senteret Geologiske prosessers fysikk (PGP). Foto: Ronny Setså

- Senteret vil fortsette som tverrfaglig forskningsgruppe, fastslår Bjørn Jamtveit, leder ved Geologiske prosessers fysikk (PGP) ved Universitetet i Oslo.

Senterlederen kan ikke si konkret hva som vil skje med PGP, men han er bestemt på at forskningen vil fortsette i en eller annen form.

- Da PGP startet som Senter for fremragende forskning i 2003, hadde vi ikke planlagt hvordan ordningen skulle avsluttes. Dette er en prosess som har tatt veldig lang tid, og det er en del punkter som ikke er avklart ennå, utdyper Jamtveit.

180x219 eolianHan påpeker at senteret nylig har fått finansiering for flere nye prosjekter som vil vare over flere år. Også på fakultetsnivå er det signalisert interesse for at forskningssenteret vil bestå.

Bildet viser et sprekkesystem i ofiolittkomplekset på Leka i Nord-Trøndelag. Foto: PGP

- PGP har blitt en kjent merkevare i Norge, men kanskje enda mer internasjonalt. Dessuten har vi skapt et veldig godt tverrfaglig miljø som har stor forskningsmessig verdi. Derfor er det ønskelig at senteret skal leve videre, påpeker Jamtveit.

Senteret er et forskningsmiljø bestående av geologer og fysikere, med det mål for øye å forstå fysikken bak geologiske prosesser. PGP tilhører første generasjonen av SFF-sentere, som ble utlyst i 2001 og etablert i 2003. Denne ordningen vil opphøre etter ti år, 31. januar 2013.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 0720


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: