Onsdag 26.2.2020 - Uke 09
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Forskningssenteret Geologiske prosessers fysikk har hele tiden vært bevisst på å synliggjøre forskningen sin. Foruten flere hundre omtaler i radio og aviser, har forskerne også samarbeidet med kunstnere og komponister.


530x365 jamtveitBjørn Jamtveit er leder for SFF-senteret Geologiske prosessers fysikk (PGP). Foto: Ronny Setså

- Vi har forstått viktigheten av å formidle virksomheten vår til omverdenen, og i dag kan vi vise til over 200 innslag i radio, på fjernsyn og i tidsskrifter, konstaterer Bjørn Jamtveit, leder for Geologiske prosessers fysikk (PGP) ved Universitetet i Oslo.

Senteret er et tverrfaglig forskningsmiljø bestående av geologer og fysikere, og har som mål å forstå fysikken bak geologiske prosesser. PGP tilhører første generasjonen av SFF-sentere, og for PGP vil ordningen opphøre etter ti år, i januar 2013.

Forfatter og formidler

Jamtveit har deltatt i radioprogrammer en rekke ganger, blant annet i NRKs Ekko (tidligere Verdt å vite). Han gir imidlertid æren for formidlingssuksessen til hele staben, og én seniorforsker spesielt.

- Vårt kanskje viktigste ansikt utad har vært Henrik Svensen. Han har gjort en formidabel jobb med å formidle og popularisere forskningen vår, fortsetter Jamtveit.

I tillegg til at han har deltatt på mange innslag på radio og i tv, har Svensen også skrevet to bøker som begge har hevet folks interesse for naturen generelt og geofag spesielt. Han siste bok, Bergtatt, er en bok om norske fjell. Bergtatt ble nylig kåret til Årets fjellbok 2012.

Kunstnere, fotografer og én komponist

200x189 pgpartSenterlederen er godt fornøyd med formidlingen PGP har fått til gjennom tradisjonell media, men påpeker at det også er andre kanaler som har vært viktige for markedsføringen.

Når kunsten møter vitenskapen, kan resultatet bli unikt. Dette bildet er laget av kunster Ellen Karin Mæhlum og ble blant annet utstilt på den internasjonale geologiske kongressen (33th International Geological Congress) på Lillestrøm i 2008. Foto: Bjørn Jamtveit/Ellen Karin Mæhlum

- Vi har samarbeidet med kunstnere, fotografer og én komponist som har fulgt oss i felt og på laboratoriet. De har tolket naturen slik de har sett den, samtidig som vi har forsøkt å tolke den på vår måte, sier Jamtveit.

Les mer om kunstsamarbeidet på PGPs nettsider

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 0320


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: