Søndag 23.2.2020 - Uke 08
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Forskningssenteret Geologiske prosessers fysikk har gjennom ti år mange gode forskningsresultater å vise til. Senterlederen selv mener det viktigste de har utrettet er å gi unge forskere en unik utdanning.


530x226 gruppebildetPGP har i dag 57 ansatte, samt 11 masterstudenter og gjesteforskere. Mange av disse er unge internasjonale forskere, og senterleder Bjørn Jamtveit mener det er utdanningen av og forskningen til disse som vil bli husket for ettertiden. Foto: PGP

- Jeg er mest stolt av våre unge forskere, fremholder Bjørn Jamtveit, leder ved Senter for fremragende forskning (SFF) Geologiske prosessers fysikk (PGP).

PGP er et tverrfaglig forskningsmiljø bestående av geologer og fysikere, med mål for øye å forstå fysikken bak geologiske prosesser.

Senteret har bidratt med mye grensesprengende forskning, og har fått toppkarakterer i flere eksterne evalueringer. Likevel er det utdanningen av de unge forskerne og studentene Jamtveit trekker frem som senterets høydepunkt.

180x260 jamtveit- Vi er privilegert som har fått så mange dyktige unge forskere av ulike nasjonaliteter til PGP. De har gjort en kjempejobb hos oss, og flere av dem er allerede prisvinnere, forteller Jamtveit.

Bjørn Jamtveit er leder for SFF-senteret Geologiske prosessers fysikk (PGP). Foto: Ronny Setså

PGP tilhører første generasjon SFF-sentere, og ved tiårsjubileet i januar 2013 vil ordningen ved senteret avvikles. Senterlederen er ikke i tvil om hva han tror PGP vil bli husket for i ettertiden.

- Om 50 år vil det være utdanningen av og forskningen til de unge forskerne som vil sees på som det viktigste vi gjorde.

- Deres fremtidige forskning vil bli mye viktigere enn hva vi har gjort de siste ti årene, avslutter Jamtveit.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 0320


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: