Søndag 23.2.2020 - Uke 08
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

 Henrik Svensen savner formidlingen av opplevelsen av det å være geolog.


530x410 SvensenHenrik Svensen, seniorforsker ved Geologiske prosessers fysikk (PGP) ved Universitetet i Oslo, holdt foredrag under den geologiske vinterkonferansen i Oslo 9. januar. Han mener geologi er underkommunisert i samfunnet og etterlyser formidling av naturopplevelser og det å være geolog. Foto: Ronny Setså

- Geologi er et underkommunisert fagfelt i samfunnet i dag. Mange har en oppfatning av at geologi er kjedelig og tørt, fremholdt Henrik Svensen, geolog og bokforfatter i et foredrag under den geologiske vinterkonferansen i Oslo 9. januar.

Oppfatningen om geologi som et kjedelig og tørt fag ligger i følge Svensen i at geologi først og fremst blir kommunisert gjennom fagartikler. Fagartikler har en systematisk oppbygning som inkluderer introduksjon, metoder, resultater og diskusjon (IMRAD-strukturen).

- Denne strukturen fungerer bra fagmessig, men ikke med tanke på formidlingen, mente Svensen.

Svensen mente geologi burde være lett å formidle til publikum, ettersom det har mange kontaktflater i samfunnet.

- Geologi og geofag er koblet til en rekke dagsaktuelle saker innen temaer som klima, geofarer, vann og miljø. Ikke minst er folk interessert i naturen, enten det er fjell eller dinosaurer, sa Svensen.

Svensen etterlyste formidling av geofaglig forskning som også tar for seg aspekter som planlegging, feltarbeid, hinder underveis, naturopplevelser og samtaler forskerne i mellom. Kort sagt, hvordan det er å være geolog.

- Opplevelsene bak og forundringene rundt geologisk forskning er like viktig å kommunisere som fakta og resultater, avsluttet Svensen.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 0320


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: