Lørdag 26.9.2020 - Uke 39
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

 530x352 1mareano I forslaget til Statsbudsjett for 2012 foreslår Regjeringen å kartlegge havbunnen vest for avgrensningslinjen mot Russland.

 Totalt er det foreslått at MAREANO skal få 88,4 millioner kroner neste år. Hele 36 millioner skal brukes i det tidligere omstridte området i Barentshavet.

-Kunnskapen som MAREANO genererer blir spesielt viktig for at regjeringen skal stå på trygg grunn i fremtidige vurderinger av petroleumsvirksomhet i dette området, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen i en pressemelding.

MAREANO-kartleggingen av det tidligere omstridte området startet allerede i år etter en ekstrabevilgning i revidert budsjett. Disse midlene brukes på flatedekkende dybdemålinger i sørlig del av delelinjeområdet.

Aksel Eikemo, som er leder i MAREANOs programgruppe, gleder seg over at bevilgende myndigheter ser behovet for denne kartleggingen av havområdene våre i øst.

Han liker også å høre at kartleggingen i de vestlige områdene skal fortsette.

-Kartleggingen av Nordland VI skal snart være ferdig, da blir det spennende å se hvilke havområder vi skal fortsette i. Både Norskehavet og nordøstlige deler av Barentshavet er aktuelt, sier Eikemo. At det er foreslått en økning i bevilgningene, ser han også på som en anerkjennelse av både forskningsmiljøene og direktoratene som samarbeider i MAREANO.

MAREANO har siden oppstarten i 2005 og til og med 2010 kartlagt 67.600 km2 av Barentshavet og kantområdene mot Norskehavet. Til sammenligning utgjør det samlede arealet av Finnmark og Troms 75.000 km2.


Denne saken ble først publisert i GEO 07/11.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Koffeinkø


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: