Fredag 7.8.2020 - Uke 32
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Det 135 sider store heftet lister opp en rekke kultur- og naturhistoriske godbiter, og geologiske ekskursjonsmål som spenner fra prekambrisk grunnfjell til kvartære løsmasser.


Magma Geopark Norway
«The Honest Guide»

230x326 Magma GeoparkDet beste med dette 135 sider store heftet i A5-format er opplistingen av 36 kultur- og naturhistoriske godbiter. De geologiske ekskursjonsmålene spenner vidt fra prekambrisk grunnfjell til kvartære løsmasser og egner seg for alle med interesse for geologi. Noen av dem er virkelige godbiter. Gloppedalsura for eksempel. Ikke å forglemme St. Olavsormen.

Slik sett oppfyller heftet hensikten. Den har vært å trekke frem geologiske lokaliteter, landskap og det kulturelle mangfoldet innen de fire Dalane-kommunene som inngår i Magma Geopark. Alle lokalitetene har fått GPS-koordinater, men det er litt merkelig at plasseringen ikke er vist på et kart. Riktig nok er besøksforslagene gruppert etter kommuner (dessverre er fargebruken mildt sagt litt forvirrende), men det hadde hjulpet med et godt geografisk oversiktskart for dem som for eksempel planlegger en dagstur til Dalane.

Hver lokalitet har fått én eller to sider med tekst og bilder. Teksten er kort og konsis og som regel lett å forstå. Innledningssidene om geologien i Magma Geopark er dessverre ikke til stor hjelp for dem som ikke har bakgrunn i geologi. Med flere fjellkjededannelser, innfylling av magmakamre, en liten porsjon malmgeologi og en bit kvartærgeologi, på knappe to sider, kan nok det bli vel heftig for alle som mangler grunnkurs i det faget som geoparken er tuftet på.

Bokas svakeste side er formgivingen. Den er etter undertegnedes subjektive mening lite tiltalende. Likevel, skal du til Rogaland på ferie, bør boka inngå i ryggsekken. Den gir mange gode tips for de nysgjerrige.

Magma Geopark har for øvrig lagt inn flere av lokalitetene i geofunn.no.


Denne saken ble først publisert i GEO 04/13

 

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 0820


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: