Torsdag 24.9.2020 - Uke 39
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

I sommer fikk Forskerfabrikken barn til å interessere seg for bergarter, mineraler, fossiler og geologiske prosesser gjennom kurs over hele landet. Nå arrangeres høstverkstedet.


530x340 høstverkstedForskerfabrikken arrangerer høstverksted for 5. – 7.-klassinger i Oslo med geologi som hovedtema. Illustrasjon: Forskerfabrikken

- Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger fra sommerskolekursene. Barna elsket spesielt steinsettene og forsøkene der vi lagde vulkansimuleringer, forteller Hanne Finstad, biokjemiker og fabrikksjef ved bedriften Forskerfabrikken.

Det er årsaken til at Forskerfabrikken har tatt initiativet til et høstverksted for skoleelever i Oslo på 5. – 7. klassetrinn. Og det er igjen geologi som er hovedtemaet.

220x296 finstadBarna skal få utforske mineraler, bergarter og fossiler, lage modeller av vulkaner og forske på kjemiske reaksjoner. Dette skal gjøre dem flinkere i geologi, kjemi og matematikk.

Hanne Finstad er fabrikksjef ved Forskerfabrikken. Foto: Forskerfabrikken

Da Forskerfabrikken i sommer valgte å ha geologi som hovedtema på kursene, fortalte Finstad at geologi er et hjørnesteinsfag innen naturvitenskapen, og at det er viktig å la de unge få oppleve at faget er så mye mer enn bare «gråstein».

LES OGSÅ: Lærer barna geologi

Formålet med høstverkstedet er å stimulere barns interesse for naturvitenskap, og Finstad håper at dette kan bidra til økt rekruttering til fagene i høyere utdanning.

-  Men vi mener det er viktig at også de som ikke skal bli realister skal ha litt kunnskap om naturvitenskap og realfag. Alle burde vite noe om dette, fremholder Finstad.

Men først og fremst skal det være gøy.

- Målet med verkstedet ikke er at barna skal lære mest mulig, men heller vekke nysgjerrigheten slik at de ønsker å lære mer senere i utdanningen, forklarer Finstad.

Og det ser ut til å virke. I følge Finstad fortalte 86 prosent av barna som deltok på sommerkurset at det var «veldig gøy», og 14 prosent at det var «gøy». Tilsvarende fortalte 69 prosent av deltakerne at de hadde «lært mye» og 30 prosent at de hadde «lært litt».

Også foreldrene ga svært gode tilbakemeldinger. 81 prosent var «meget fornøyde», og resten var «fornøyde». 85 prosent svarte at de ville sende barna på flere kurs. Dermed er det mye som tyder på at høstverkstedet vil få «fulle klasserom».

Høstverkstedet arrangeres i uke 40 to steder i Oslo. Mer informasjon finner du her  

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Seminarsnacks


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: