Lørdag 14.12.2019 - Uke 50
logo   128 000 besøkende i 2018

Samarbeidspartnere

Universitetet i Oslos nye storsatsning på energi ble offisielt åpnet forrige uke. Målet er at UiO innen ti år skal være et ledende kompetansemiljø innen energi og klima.


530x334 ottersen nyOle Petter Ottersen er rektor ved Universitetet i Oslo. Mandag deltok han i åpningen av UiO Energi. Foto: Ronny Setså

- UiO Energi skal gripe fatt i en av verdens mest kompliserte utfordringer som er å sikre tilgangen på energi til en stadig voksende befolkning. Dette skal gjøres samtidig som energisystemene skal bli mer bærekraftige med et lavere karbonfotavtrykk, sa Ole Petter Ottersen, rektor ved Universitetet i Oslo (UiO).

Denne ambisjonen skal det nye senteret, som formelt åpnet mandag 23. september, jobbe mot gjennom å koordinere de relevante fagmiljøene ved UiO.

Ottersen fremholdt at universitetet er godt posisjonert for å kunne klare dette, og viste til bredden på forskningen og utdanningen som spenner fra jus og statsvitenskap, via samfunnsøkonomi til fysikk, kjemi og geofag.

Målet er at universitetet innen ti år har skapt et nasjonalt og internasjonalt ledende kompetansemiljø innen forskning, utdanning og innovasjon på energi- og klimaområdet.

- Dette vil gi UiO økt styrke for innhenting av eksterne prosjektfinansiering, og gjøre oss til en mer attraktiv samarbeidspartner for industri, næringsliv og forvaltning, mente Ottersen.

En energisk dekan

Bak «energiinitiativet» står tidligere forskningsdekan ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet og nå direktør for UiO Energi Anders Elverhøi.

anelverhHan mener fakultetet har stått godt rustet for initiativet og peker på de sterke fagmiljøene som strekker seg fra fysikk og kjemi, via nukleære fag og nye materialer til geofagmiljøets sterke kompetanse innen leting, utforsking og håndtering av hydrokarboner og CO2.

Anders Elverhøi er drivkraften bak og nå direktør for UiO Energi. Foto: UiO

Geoforskning.no har tidligere skrevet et portrettintervju om ham og hans planer for UiO Energi, se lenken under.

LES OGSÅ: Framtidsrettet forskningsstrateg

UiO Energi ble lansert i juni 2012 som en langsiktig og tverrdisiplinær satsning på energisystemer og er et samarbeid mellom Det samfunnsvitenskapelige, Det matematisk-naturvitenskapelige, Det juridiske fakultetet og Det humanistiske fakultetet, samt Senteret for utvikling og miljø.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 513s


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: