Mandag 6.7.2020 - Uke 28
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Universitetet i Oslos nye storsatsning på energi, UiO Energi, arrangerer foredrag tirsdag og onsdag. Temaene er Tysklands ambisiøse energipolitikk og USA som fremtidig lavkarbonsamfunn.


530x352 sunsetFoto: Wikimedia Commons

Foredragene finner sted på Universitetet i Oslo tirsdag 19. november og onsdag 20. november.

Tirsdag 19. november kommer Agora-direktøren Rainer Baake til UiO for å fortelle hvordan Tyskland satser alt på fornybar energi, tross finanskrisen. Foredraget heter «Challenges of a Power System Based on Wind and Solar: An introduction to the German Energiewende” og finner sted i CIENS Toppsenter i Forskningsparken og varer fra klokken 10.15 til 11.00.

04b bild rainer baake hires-133x200pxEnergiewende, tysk for energitransformasjonen, består av utfasing av atomenergi og fossile energikilder til fordel for en massiv satsning på vind og sol. Ifølge Baake er det bred enighet på tvers av de politiske partiene i Tyskland om et langsiktig mål: Landet skal stenge alle atomkraftverk innen 2022 og redusere sine CO2-utslipp med 80-95 prosent innen 2050.

Det gjør Tyskland til den mest ambisiøse energinasjonen i verden.

Onsdag 20. november kommer Robert C. Armstrong, direktør for MIT Energy Initiative, for å fortelle hvordan MIT arbeider med energiforskning og utdanning som er direkte relevant for samfunnet. Foredraget heter «Linking Science, Innovation, and Policy to Transform the World's Energy Systems: the MIT Energy Initiative” og finner sted i auditorium 2 på Helga Engs hus og varer fra klokken 12.15 til 13.30.

armstrong-portrait-133x200px-Armstrong formidler en suksesshistorie. Det prestisjetunge amerikanske universitetet har satt seg fore å påvirke verdens energibruk i en positiv retning, gjennom en storstilt, tverrfaglig satsning på forskning, utdanning og formidling. Med seg på laget har de en rekke partnere fra næringsliv og politikk, på tvers av fire kontinenter.

Kompetansen de har bygget siden etableringen i 2006 førte til at initiativets tidligere leder, Ernest Moniz, nå er USAs energiminister. MIT Energy Initiative, som UiO Energi har latt seg inspirere av, kan også vise til 800 forskningsprosjekter.

Hva er nøkkelen til at energiforskning faktisk blir brukt som grunnlag for politikernes avgjørelser? Hvordan kan universitetet bidra til at Norges energibruk blir grønnere og mer framtidsrettet? Dette er noen av spørsmålene som Armstrongs foredrag vil ta for seg.

UiO Energi ble lansert i juni 2012 som en langsiktig og tverrdisiplinær satsning på energisystemer og er et samarbeid mellom Det samfunnsvitenskapelige, Det matematisk-naturvitenskapelige, Det juridiske fakultetet og Det humanistiske fakultetet, samt Senteret for utvikling og miljø.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 0720


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: