Mandag 6.7.2020 - Uke 28
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Norges forskningsråd har lagt frem sin nye polarpolicy. Visjonen er at Norge skal styrke sin rolle som en av verdens fremste polarforskningsnasjoner.


530x351 polarforskningZeppelinstasjonen ved Ny-Ålesund, Spitsbergen, driver med atmosfærisk forskning og overvåkning. Foto: Ove Hermansen/NILU

Torsdag forrige uke ble Forskningsrådets nye polarpolicy lagt frem.

– Med denne nye policyen spisser og prioriterer vi forskningsinnsatsen i polarområdene mer enn tidligere, sa divisjonsdirektør Fridtjof Unander under lanseringen på nordområdekonferansen i Alta.

Ifølge Unander har Norge lenge hatt bred og omfattende forskning rettet mot Arktis, noe som blant annet skyldes vår geografiske posisjon.

LES OGSÅ: Ny giv for norsk polarforskning

- Men nå er det på høy tid at vi styrker innsatsen i Antarktis. Det vil bidra til viktig kunnskap om globale prosesser knyttet til blant annet havstrømmer, is, havnivåstigning og atmosfæriske forhold, fortsatte Unander.

I polarpolicyen skriver Forskningsrådet at resultatene fra polarforskningen skal ha samfunnsverdi og bidra til kunnskapsbasert og bærekraftig miljø- og ressursforvaltning, nærings- og samfunnsutvikling og politikkutforming.

Forskningsrådet har videre satt som mål at norsk polarforskning skal være ledende på områder der Norge har spesielle forutsetninger, kompetanse og fortrinn og på områder som har nasjonal prioritet.

Den nye polarpolicyen trer i kraft ved årsskiftet, og skal vare i ti år, til og med 2023.

Forskningsrådets polarpolicy finner du her

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 0720


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: