Mandag 21.9.2020 - Uke 39
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Over 100 studenter ved Universitetet i Bergen meldte sin interesse da de fikk tilbud om å delta på kveldskurs innen skissering i felt.


530x290 feltskisseEn av mange skisser som ble til på kurset. Foto: Haakon Fossen

- Skissering skjerper sansene og tvinger oss til å ta stilling til viktige relasjoner mens en er på lokaliteten og har mulighet til å studere denne inngående, forteller Haakon Fossen, professor ved Institutt for geovitenskap ved Universitetet i Bergen.

210 fossenSammen med sin kollega professor John-Inge Svendsen har Fossen så langt ledet to kurs på kveldstid som skal lære studentene å skissere det de observerer i felt.

Haakon Fossen er professor ved Institutt for geovitenskap ved Universitetet i Bergen. Her fra feltkurs i Colorado i USA. Foto: Halfdan Carstens

Det var studentene selv som tok initiativet til å arrangere disse kursene, der mer enn 100 studenter raskt meldt sin interesse på Facebook.

- Praktisk talt ingen universiteter, i Norge eller i utlandet, tilbyr et slikt kurs, påpeker Fossen.

Fossen har tidligere fremholdt at kurs i tegneteknikker bør være en integrert del av utdanningen innen geofag.

LES OGSÅ: Etterlyser tegning i geofag

Fossen er kjent for sitt engasjement innen formidling, og er opptatt av at kommunikasjonen og læringsprosessen er mest mulig visuell. Det gjelder i auditoriet så vel som ute i naturen.

Grunntanken for kurset var å først dele noen grunnleggende prinsipper, for så å bruke mesteparten av tiden på noen utvalgte feltbilder.

- Lag minst en skisse hver dag i et par uker, så blir dere nok flinkere enn jeg er, var rådet Fossen ga til kursdeltakerne.

Les hele saken hos Universitetet i Bergen

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Seminarsnacks


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: