Tirsdag 1.12.2020 - Uke 49
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Norge skal i løpet av de kommende årene få et nytt isgående forskningsskip, men Universitetet i Tromsø vil samtidig miste forskningsfartøyet Helmer Hanssen. Svært uheldig, mener instituttleder.


530x352 Helmer HanssenForskningsfartøyet Helmer Hanssen har vært et viktig verktøy for å gi studentene feltundervisning og for å drive forskning i fjorder og til havs. Leder for Institutt for geologi ved Universitetet i Tromsø Matthias Forwick håper universitetet kan fortsette å disponere det. Her fra Framstredet nordvest for Spitsbergen. Foto: Privat

I løpet av de kommende årene skal Norge få et nytt isgående forskningsskip som skal eies av Norsk Polarinstitutt og drives av Havforskningsinstituttet, og som til en stor grad skal brukes av Universitetet i Tromsø.

- Men som en del av avtalen skal forskningsfartøyet Helmer Hanssen, som eies og drives av UiT tas ut av drift. Det er svært uheldig, mener Matthias Forwick, leder ved Institutt for geologi ved UiT.

Forwick påpeker at Helmer Hanssen har spilt en nøkkelrolle innen utdanningen og forskningen ved universitetet og at studentene kan bli en tapende part om skipet ikke lenger kan brukes.

- Den nye isbryteren er designet for lengre ekspedisjoner, og er ikke egnet for mindre tokt i fjordene. Dermed blir det vanskelig å ta med studentene på kortere turer, utdyper Forwick.

Instituttlederen påpeker videre at det allerede nå finnes et toktbehov ved universitetet som overstiger antall dager i et år med nærmere 50 prosent.

- Jeg håper vi kan beholde Helmer Hanssen, men det er selvfølgelig et spørsmål om finansiering, sier Forwick.

Her kan du lese hele vårt profilintervju med instituttlederen

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 En tydelig trend


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: