Lørdag 23.1.2021 - Uke 03

Samarbeidspartnere

CLIMIT har bevilget 104 millioner kroner til nye forskningsprosjekter innen CO2-håndtering. SINTEF fikk to tredjedeler av midlene.


530x326 midlerDisse 14 prosjektene ble tildelt 104 millioner kroner. Tabell: CLIMIT

I den siste uken før jul i fjor ble det klart at CLIMIT vil bevilge 104 millioner kroner til 14 forskning- og utviklingsprosjekter innen håndtering av CO2, se tabellen over.

Det var SINTEFs institutter som ble tildelt størsteparten av de tilgjengelige midlene, totalt ca. 67,5 millioner kroner.

De øvrige forskningsmiljøene som fikk midler var NGI, UiO, NTNU, Uni Research, IRIS, ZEG POWER AS og RESTONE AS.

CLIMIT skriver på sine programsider at mange av søknadene holdt et svært høyt vitenskapelig nivå og at det var stor konkurranse om midlene.

Hele 48 søknader hadde blitt sendt inn tilsvarende et totalbeløp på 426 millioner kroner.

Mindre industriinvolvering

CLIMIT skriver videre at det er grunnforskning som dominerer blant de innvilgede søknadene, og at det har vært vanskelig å involvere industrien i prosjektene.

Diagrammet under viser at forskerprosjekter (FP) de seneste årene har fått mer midler relativt til prosjekter der næringslivet er involvert (IPN og KPN).

Mer informasjon om prosjektene blir tilgjengeliggjort etter kontraktsignering i januar.

CLIMIT er et forskningsprogram som skal akselerere kommersialiseringen av CO2-håndtering gjennom økonomisk stimulering av forskning, utvikling og demonstrasjon.

530x297 støtteCLIMITs forbruk fordelt på prosjekttyper. Stadig flere midler tildeles forskerprosjekter (FP) som ikke involverer næringslivet. Illustrasjon: CLIMIT

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Renhold


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: