Lørdag 23.1.2021 - Uke 03

Samarbeidspartnere

CLIMIT-programmet fikk inn 41 søknader til de 85 millioner kronene som er utlyst for forskning innen CO2-håndtering.


530x305 co2Én av CLIMITs målsetninger er å legge til rette for realisering av lagring av CO2 i Nordsjøen. Illustrasjon: Google Earth

41 søknader med et totalbeløp på 396 millioner kroner vitner om at det var stor konkurranse om de 85 millioner kronene som var utlyst gjennom forskningsprogrammet CLIMIT.

Utlysningen var rettet mot prosjekter fra forskningsmiljøer i universitets-, høyskole- og instituttsektoren innen CO2-håndtering. Søknadsfristen var 6. september.

138 Stangeland- Det ser ut til å være mange relevante søknader, og søknadsbunken dekker alle de tematiske prioriteringer vi hadde i utlysningen, sier Aage Stangeland, programkoordinator for CLIMIT.

Stangeland påpeker at det i årets søknad var langt flere søknader om prosjekter der næringslivet er mer involvert.

Foto: Norges forskningsråd

- For å nå CLIMITs målsettinger om utvikling av CO2-håndteringsteknologi er det helt nødvendig med solid involvering fra næringslivet.

Hvilke prosjekter som blir tildelt midler blir klart i desember.

LES OGSÅ: Deler ut 100 millioner kroner

CLIMIT er et forskningsprogram som skal akselerere kommersialiseringen av CO2-håndtering gjennom økonomisk stimulering av forskning, utvikling og demonstrasjon. Programmet drives av Forskningsrådet og Gassnova i fellesskap.

CLIMITs målsetninger er blant annet å bidra til lavere kostander og tidlig internasjonal realisering av CO2-håndtering, CO2-håndtering ved norske foretak og realisering av lagringspotensialet i Nordsjøen.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Renhold


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: