Onsdag 23.9.2020 - Uke 39
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

530x349 mauritzenCecilie Mauritzen, direktør i CICERO, holdt foredrag under Naturfagskonferansen på Universitetet i Oslo 18. oktober. Hun mener formidlingen av klimautfordringene må gjøres bedre. Foto: Ronny Setså

- Den store elefanten i rommet er at mange tror at klimaendringene ikke er menneskeskapte, at de ikke er alvorlige, eller at vi ikke kan gjøre noe med dem, sier Cecilie Mauritzen, direktør for CICERO senter for klimaforskning.

Mauritzen holdt foredraget «Formidling av klimautfordringer» under Naturfagskonferansen 2012 på Universitetet i Oslo 18. oktober. Direktøren er sterkt opptatt av formidling, og hun er også hovedforfatteren bak FN klimapanels fjerde og femte hovedrapport.

En stor overvekt av klimaforskerne, 97 %, mener den globale oppvarmingen vi ser i dag skyldes menneskelige utslipp av klimagasser. Likevel er det kun 70 % av den norske befolkningen som er enig i dette.

Mauritzens hovedbudskap til forsamlingen var at de observerte klimaendringene de siste 40 årene ikke kunne forklares om menneskeskapte bidrag ble utelatt. Utsagnet er basert på observasjoner og klimamodeller og blir ifølge Mauritzen mer tydelig for hvert år som går.

- Klimamodellene har gjennomgått store forbedringer over de siste tiårene. Klimaforskere får stadig bedre kunnskap om hvordan atmosfæren, isdekker, hav og land virker sammen, og det gir oss stadig mer presise modeller, utdyper Mauritzen.

Hun påpeker at det likevel er én ting som hele tiden har vært uforandret i klimamodellene:

- Økt mengde CO2 i atmosfæren fører til økt temperatur på Jorden. Så lenge vi slipper ut CO2, bidrar vi til den globale oppvarmingen, avslutter Cecilie Mauritzen.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Seminarsnacks


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: