Lørdag 26.9.2020 - Uke 39
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

530x343 rileyNick Riley er forskningspolitisk leder i British Geological Survey. Han mener fullskala CO2-håndtering må igangsettes snarest, om de menneskelige utslippene av CO2 skal kunne reduseres. Foto: Ronny Setså

- De menneskelige utslippene av karbondioksid må tas hånd om, og det må begynne nå, fremholder Nick Riley, forskningspolitisk leder i British Geological Survey.

Riley var blant foredragsholderne under høstseminaret til forskningssenteret SUCCESS. SUCCESS er et samarbeid mellom forskningsmiljøene i Oslo og Bergen med kunnskap om CO2-lagring. Senteret skal bidra til å finne gode og pålitelige løsninger for å injisere, lagre og monitorere CO2 i undergrunnen. Disse løsningene er også kjent som Carbon Capture and Storage (CCS).

Riley mener at til tross for at andelen av fornybar energi øker, skjer det i et lite tilfredsstillende tempo. Fossilt brennstoff vil være en viktig del av energimiksen i flere tiår fremover.  Han tror derfor at CO2-håndtering er eneste muligheten verden har for å begrense utslippene av klimagassen til atmosfæren.

- Vi er avhengige av fossilt brennstoff, også i fremtiden. Det vil utgjøre en stor del av energimiksen i flere tiår. Derfor er CCS helt nødvendig, fortsetter han.

Riley påpekte at Det internasjonale energibyrået (IEA) i sin rapport «World Energy Outlook 2011» har uttalt at CCS bør implementeres bredt innen år 2020. En utsettelse vil bli mye dyrere. Jo lenger tid det går før utslippene av klimagassen når toppen, desto raskere må utslippene reduseres.

- Det er to kritiske faktorer som er nødvendige for å kunne igangsette CCS globalt; allmenn kunnskap rundt nødvendigheten for CO2-håndtering og høyere priser på karbon.

- Det er ikke forskningen, men politikken som er flaskehalsen, avsluttet Nick Riley.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Koffeinkø


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: