Søndag 31.5.2020 - Uke 22
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Få hadde hørt om Bjerknessenteret da det ble etablert for ti år siden. Senterleder Eystein Jansen mener en god mediestrategi har gjort senteret og klimaforskningen synlig i samfunnet.


530x354 jansenEystein Jansen er leder for Bjerknessenteret for klimaforskning. Foto: Ronny Setså

- Formidlingen av forskningen vår er noe av det jeg er mest fornøyd med, sier Eystein Jansen, leder ved Bjerknessenteret for klimaforskning.

Da senteret ble etablert for ti år siden var det i følge Jansen svært få som kjente til klimaforskningsmiljøet i Bergen. Eller klimaforskning i det hele tatt.

- Verken politikerne eller media hadde hørt noe særlig om oss. Derfor utviklet vi raskt en mediestrategi og ansatte en journalist for å jobbe med formidling på fulltid, forklarer Jansen.

Kjent og etterspurt

I dag er forskningen ved Bjerknessenteret viden kjent. Foruten utallige medieinnslag og høy status internasjonalt, er klimaforskerne også svært etterspurte som foredragsholdere.

- En del av vår mediestrategi gikk ut på å involvere forskerne selv i formidlingen. De holder foredrag landet rundt. Faktisk får vi nå langt flere forespørsler enn vi klarer å håndtere, hevder Jansen.

530x362 kleivenOMREISENDE FOREDRAGSHOLDER: Kikki Kleiven er paleoklimaforsker ved Bjerknessenteret. Hun formidler forskningen ved senteret som miljøambassadør for Klimaløftet. Klimaløftet er regjeringens satsing på klimainformasjon til befolkningen. Foto: Ronny Setså

Senteret har i følge Jansen en god grunn til å ta formidlingen på alvor.

- Klimautfordringene er en av verdens viktigste utfordringer. Vi kan ikke drive et klimasenter med god samvittighet om ikke resultatene når ut til og blir brukt av beslutningstakerne og allmennheten, fremholder Jansen.

Hovedmålsettingen for senteret er å studere hvordan klimasystemet fungerer og å forstå fortidens, nåtidens og fremtidens klimaendringer. Forskningen fokuserer på de nordlige breddegrader, men med et globalt perspektiv.

Bjerknessenteret er et samarbeid mellom Universitetet i Bergen, Nansensenteret, Uni Research AS og Havforskningsinstituttet. Etableringen ble gjort i 2002 da de fire institusjonene så potensial for betydelige synergieffekter ved et samarbeid.

530x350 tilskuddBjerknessenteret er ikke lenger ukjent blant politikerne. Her er leder Eystein Jansen sammen med partileder i SV Audun Lysbakken og Sigmund Grønmo, rektor ved Universitetet i Bergen. Bildet ble tatt da Lysbakken meldte at Senter for klimadynamikk ved Bjerknessenteret får 5 millioner kroner ekstra i årlige midler. Foto: Gudrun Sylte

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 0620


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: