Mandag 6.7.2020 - Uke 28
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Gjennom teatersport og lagbygging har PhD-studentene ved forskningssenteret SUCCESS lært seg hvordan de kan formidle forskningen sin til samfunnet på en lettfattet måte.


530x438 krafftCharlotte Gannefors Krafft er koordinator for FME-senteret SUCCESS. Foto: Halfdan Carstens

- PhD-studentene har svært god nytte av å kunne formidle resultater fra forskningen sin til media og beslutningstakere på en kortfattet og forståelig måte, fremholder Charlotte Gannefors Krafft, koordinator for forskningssenteret SUCCESS.

Gannefors Krafft hevder dette er spesielt viktig for forskere som jobber med CO2-håndtering, da dette er et tema som kan møtes med motstand eller mangel på forståelse i samfunnet.

Og det kommer ikke til å endres så lenge forskerne fortsetter å snakke om permeabilitet, reservoarkarakterisering, trykkoppbygging og geokjemiske egenskaper til et publikum som ikke har noen forutsetning for å forstå hva dette betyr.

Det siste året har en rekke av PhD-studentene tilknyttet SUCCESS deltatt på kurs og workshops der målet har vært å gi de unge forskerne inspirasjon og metoder for å kunne formidle sine meninger og forskning til personer som ikke har kunnskapen de selv besitter.

- Forskere flest er eksperter på å formidle innad i forskermiljøene, men mangler ofte viljen eller forståelsen for hvor viktig det er å også kunne nå ut til samfunnet, fortsetter Gannefors Krafft.

I mars i år deltok studentene på to workshoper ledet av skuespiller og dramapedagog Marianne Nødtvedt Knudsen der fokuset var teatersport og lagbygging.

Formålet var å «myke opp» deltakerne og få de til å tenke nytt. Hvordan ville de presentert forskningen sin til en elev på barneskolen, eller til familie og venner?

530x351 studenterUnder SUCCESS-seminaret tidligere i høst presenterte noen av senterets PhD-studenter forskningen sin på fem minutter. Fra venstre: Rohaldin Miri (UiO), Anja Sundal (UiO), Karin Landschulze (UiB), senterleder Arvid Nøttvedt, Hilde Kristine Hvidevold (UiB), Beyene Girma Haile (UiO) og Javad Naseryan-Moghadam (UiO). Foto: Per-Gunnar Lunde / CMR

- Disse kursene tror vi også vil komme SUCCESS til gode. Vi har forskere innenfor en rekke fagdisipliner, og det er helt nødvendig at kommunikasjonen mellom de ulike fagene og medlemsinstitusjonene er god, avslutter Charlotte Gannefors Krafft.

SUCCESS er et samarbeid mellom forskningsmiljøene i Oslo og Bergen med kunnskap om CO2-lagring. Senteret skal bidra til å finne gode og pålitelige løsninger for å injisere, lagre og monitorere CO2 i undergrunnen. Disse løsningene er også kjent som CCS (Carbon Capture and Storage).

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 0720


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: