Søndag 29.11.2020 - Uke 48
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Lundin skal redusere sine allerede lave utslipp knyttet til produksjon av olje og gass, og i 2030 er målet å være karbonnøytrale.


530x401 griegElektrifisering av Edvard Grieg er blant tiltakene som Lundin skal gjøre for å bli klimanøytrale innen 2030. Foto. Lundin Norway

Lundin la i dag frem en strategi for å redusere utslippene av klimagasser ra olje- og gassproduksjonen. I 2030 er målet å være klimanøytrale.

Allerede fra i år skal produksjonen generere utslipp på mindre enn 4 kg CO2-ekvivalenter per produserte fat, og fra 2023 skal tallet halveres.

Til sammenlikning er de globale utslippene per produserte fat olje 19 kg CO2 (2014), og de norske utslippene var i 2012 8 kg CO2 (SSB-rapport).

Lundins reduksjon skal gjennomføres gjennom en rekke tiltak, blant annet ved å elektrifisere produksjonen på norsk sokkel (Edvard Grieg og Johan Sverdrup), ytterligere energieffektivisering og teknologiutvikling.

Investerer i fornybar energi

Elektrifiseringen vil øke Lundins forbruk av fornybar energi, og selskapet vil kompensere for dette ved å investere i fornybar kraftproduksjon som minst tilsvarer forbruket.

Lundin har allerede investert i en 50 prosent eierandel i det nye Leikanger kraftverket (Sognekraft er operatør og eier de resterende 50 prosent).

Selskapet skal fortsette å gjøre liknende investeringer i fremtiden for å sikre markedet tilstrekkelig tilgang på fornybar energi.

Skifter navn

I forbindelse med selskapets overgang til klimanøytral olje- og gassproduksjon og investeringene i fornybar energi, foreslår styret å skifte navn.

Forslaget vil bli tatt opp under Lundins generalforsamling 31. mars, og går ut på å endre navn fra Lundin Petroleum til Lundin Energy.

Pressemelding Lundin Norway

Pressemelding Lundin Energy

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 En tydelig trend


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: