Torsdag 28.1.2021 - Uke 04

Samarbeidspartnere

Det nye SFI-senteret DigiWells skal ta i bruk digitalisering og automatisering for å forbedre plassering, design og kostnadsbildet knyttet til boring av brønner på norsk sokkel.


530x351 Digiwell tilpassetFoto/illustrasjon: NORCE

Nylig meldte Norges forskningsråd at 22 nye sentre for forskningsdrevet innovasjon (SFI) skal finansieres med vel 2 milliarder kroner over en periode på 8 år.

Blant disse er DigiWells: Digital Well Center for Value Creation, Competitiveness and Minimum Environmental Footprint

- Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven med å få i gang senteret. Rystad-rapporten som ble overlevert til NFR tidligere i år viser at petroleumsforskning er svært lønnsomt. Dette SFI-initiativet følger også opp Konkraft-rapporten fra 2018 som sterkt anbefalte samarbeid mellom ulike aktører på norsk kontinentalsokkel for å sikre konkurransekraft ved å utvikle og ta i bruk nye digitale løsninger, sier Erlend Vefring som vil lede arbeidet i DigiWells, i en nyhetssak på norceresearch.no.

Les mer om Rystad-rapporten her

Ifølge NORCE vil senteret utnytte mulighetene som åpner seg med økt bruk av nye digitaliserte løsninger. Tverrfaglige og digitaliserte arbeidsprosesser vil bli utviklet for planlegging og gjennomføring av bore- og brønnoperasjoner.

Mer effektive brønner vil optimalisere ressursutnyttelsen på norsk sokkel, noe som gir lavere kostnader per fat (høy verdiskaping), redusert risiko (sikker drift) og redusert miljøpåvirkning (lavere karbonutslipp for hver produsert enhet).

Forskningsrådet skriver i pressemeldingen at DigiWells vil forbedre metoder for plassering, design og kostnadsbildet knyttet til boring av olje- og gassbrønner gjennom økt digitalisering og automatisering.

Arbeidet skal bidra til å optimalisere brønnproduksjon og redusere negativ miljøpåvirkning og samtidig øke verdiskapingsmulighetene. Dette vil bli stadig mer avgjørende for utvikling, drift og indirekte for ressursforvaltningen på sokkelen.

Vertsinstitusjonen er NORCE, og forskningspartnere er Universitetet i Stavanger, NTNU og Universitetet i Bergen.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Renhold


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: