Tirsdag 22.9.2020 - Uke 39
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

530x218 bevilgningGrafikken viser PETROMAKS-programmets bevilgninger til petroleumsforskning fordelt på tema. De to temaene som har fått største bevilgninger er «leting og reservoarkarakterisering» og «Integrerte operasjoner og sanntids reservoarstyring». Illustrasjon: Norges forskningsråd /Rambøll Management Consulting AS / Nordlandsforskning

Konklusjonen fra evalueringen er at PETROMAKS-programmet har lykkes med å gi norske forskningsmiljøer et løft innen petroleumsforskning.

Les også:Åtte år med støtte til petroleumsrettet forskning

Evalueringsrapporten forteller at programmet har bidratt, eller kommer til å bidra til, kostnads- og energieffektive løsninger for norsk sokkel, samt økt utvinning fra produserende felt. PETROMAKS har videre resultert i økt omsetning for næringslivet, nye arbeidsplasser og en rekke «spin-off» -selskaper. Se konkrete resultater fra programmet i egen ramme.

- Dette er viktige resultater. Evalueringen viser at vi er på riktig vei og har valgt mange av de riktige løsningene. Den gir oss samtidig et godt utgangspunkt og kunnskapsgrunnlag for å gjøre FoU-innsatsen på energi- og petroleumsområdet enda bedre og mer målrettet, uttaler olje- og energiminister Ola Borten Moe om evalueringen.

Fordelt på tema er det spesielt prosjekter innen stimulert utvinning, leting og reservoarkarakterisering som har utmerket seg med en stor overvekt av publiserte artikler. Også for prosjekter innen kostnadseffektiv boring og intervensjon har resultatene vært svært gode.

Les også:Høy aktivitet for avsluttende program

Evalueringen ble gjennomført av Rambøll Management Consulting AS i samarbeid med Nordlandsforskning i forbindelse med at to av Norges forskningråds store programmer, PETROMAKS og RENERGI, blir avsluttet i 2013.

Resultater

Olje- og energidepartementet har via Forskningsrådet bevilget 934 millioner kroner til petroleumsforskning siden 2001. Dette har skapt:


-    9 nye lisenser, 55 nye patenter og 368 nye metoder/modeller/prototyper
-    104 nye produkter, 79 nye prosesser og 52 nye tjenester
-    17 nye foretak og 40 nye forretningsområder for eksisterende virksomheter
-    160 vitenskapelige artikler uten, og 567 vitenskapelige artikler med, referee
-    100 doktorgrader

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Seminarsnacks


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: