Søndag 28.2.2021 - Uke 08

Samarbeidspartnere

Norge har utviklet mange teknologier for økt oljeutvinning, men mangler tilliten og erfaringen til å benytte alle. Vi må bli mer dristige, mener senterleder i Uni CIPR Arne Skauge.


530x321 skaugeArne Skauge er leder for forskningssenteret Uni CIPR. Han advarer mot å bli for forsiktige med hensyn til å ta i bruk nye metoder for økt oljeutvinning. Her fra PETROMAKS-konferansen i Oslo 24. oktober. Foto: Ronny Setså

- Vi må tørre å satse på ny teknologi for å øke utvinningsgraden av olje på norsk sokkel, fremholder Arne Skauge, leder for forskningssenteret Centre for Integrated Petroleum Research (CIPR).

Skauge holdt foredrag under statuskonferansen til Norges forskningsråds PETROMAKS-program, som avsluttes neste år. PETROMAKS er et av Norges forskningsråds store programmer, og støtter langsiktig kompetansebygging, utdanning og teknologiutvikling for å kunne utnytte Norges petroleumsressurser optimalt.

LES OGSÅ: Høy aktivitet for avsluttende program

Skauge påpekte at bruken av nye metoder for økt utvinning langt i fra er noe nytt fenomen på norsk sokkel, og at viljen til å benytte ny teknologi og nye metoder hele tiden har vært det som har gitt suksess i form av økt utvinning. Han advarte samtidig mot å la denne trenden stagnere ved å bli for forsiktige.

- For flere av de tilgjengelige metodene mangler vi forståelse for prosessene som ligger bak. Men vi vet at metodene virker. Derfor bør vi ha dristighet til å prøve teknologiene i praksis, det kan bidra til økt forståelse i etterkant, avslutter Arne Skauge.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Ikke klar


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: