Søndag 23.2.2020 - Uke 08
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Senter for integrert petroleumsforskning lærer studentene sine verdien av å samarbeide og å jobbe tverrfaglig. Dette gjør dem ettertraktet for industrien, mener forskningskoordinator Jan Tveranger.


530x350 skauge tverangerForskningskoordinator Jan Tveranger og leder Arne Skauge ved Senter for integrert petroleumsforskning (CIPR). Foto: Ronny Setså

- Våre studenter er godt rustet for å gå ut i industrien, fremholder Jan Tveranger, forskningskoordinator ved Senter for integrert petroleumsforskning (CIPR).

CIPR er et tverrfaglig forskningssenter som ligger ved Universitetet i Bergen. Hovedfokuset for senteret er anvendt forskning rettet mot økt utvinning av olje fra produserende felter. CIPR har siden 2002 vært et Senter for fremragende forskning, og denne ordningen ble avsluttet ved årsskiftet.

Tveranger mener de unge forskerne som har vært involvert i CIPRs prosjekter har fått verdifull erfaring med å jobbe tverrfaglig i et integrert petroleumsmiljø.

- Studentene lærer seg å kommunisere på tvers av fag. Denne erfaringen er etterlyst i industrien.

I følge Tveranger har studentene selv uttrykt at arbeidsmiljøet ved CIPR virker stimulerende.

- Når de jobber i team, blir innsatsen deres hørt og satt pris på. Samarbeid i grupper bidrar dessuten til at studentene tilegner seg kunnskap utenfor de tradisjonelle faglige rammene, påpeker Tveranger.

Arne Skauge er leder ved CIPR. Han er enig i at studentene får en unik og verdifull erfaring. Men også forskningsprosjektene har nytte av at masterstudenter blir involvert.

- Masterstudentene er et godt supplement til pågående industriprosjekter. De representerer en ekstra forskningsinnsats vi ellers ikke ville hatt, og bidrar til at vi får mer data å jobbe med, forteller Skauge.

- Å involvere studenter i industriprosjekter er helt klart en vinn-vinn-situasjon, avslutter Arne Skauge.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 0320


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: