Mandag 16.9.2019 - Uke 38
logo   128 000 besøkende i 2018

Samarbeidspartnere

Universitetet i Tromsø har blitt tildelt regjeringens store satsning – et nytt petroleumssenter for nordområdene og Arktis.


530x351 Universitetet i TromsøUniversitetet i Tromsø har blitt tildelt et nytt petroleumssenter for nordområdene og Arktis. Foto: Yngve Olsen Sæbbe

- Dette er fantastisk bra, og et veldig klart uttrykk for at kvaliteten ved miljøet ved Universitetet i Tromsø (UiT) og samarbeidspartnerne holder høyt nivå, uttaler rektor ved UiT Jarle Aarbakke.

Senteret har som formål å bygge opp et forskningsmiljø av høy kvalitet som er relevant for oljenæringen i nord og arktiske strøk. Opprettelsen er en del av regjeringens nordområdesatsning.

Les mer på UiTs nettsider

I søknaden la UiT vekt på at senteret hovedsakelig skulle fokusere på å utvikle nye letemetoder for olje- og gassressurser og kunnskap om geologiske prosesser i Arktis, med et komplementært fokus på miljøutfordringene i nordområdene.

- De beste eksperter på oljeleting og miljøstudier har deltatt i å få denne søknaden på plass, og vi er kjempeglade for at vi får senteret til Tromsø, forteller Karin Andreassen, professor i geologi ved Institutt for geologi ved UiT.

Andreassen sier videre at hovedmålet er å bygge opp ny og bred kompetanse for petroleumsforskning i Arktis.

180x257 obm- Økt kunnskap og ny teknologi vil styrke den økende petroleumsaktiviteten i nordområdene, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe i en pressemelding.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe. Foto: Berit Roald

-  Etableringen av det nye senteret er en milepæl i arbeidet med å bygge kompetanse i Nord-Norge. Søknaden fra Tromsø oppfyller alle de kriterier vi har satt, og det er svært gledelig at arbeidet nå kan starte for fullt.

I søknaden opererer UiT med et budsjett på 222 millioner kroner over en periode på åtte år. Finansieringen gjøres av Norges forskningsråd, industrien, næringsrettede midler (RDA-midler) og egenfinansiering.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 phd012113s


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: