Mandag 16.9.2019 - Uke 38
logo   128 000 besøkende i 2018

Samarbeidspartnere

Norges forskningsråd liker konsortium-modellen som NTNU benytter. Det betyr fem nye år med finansiering.


530x442 Rose-studenterSissel Grude og Kjetil Haavik er begge doktorgradsstudenter i geofysikk ved NTNU. De ser på ROSE-seminaret som svært nyttig og roser samtidig NTNU opp i skyene. Med hvert sitt utenlandsopphold på et annet universitet (hhv. Stanford og Colorado School of Mines) har de en god referanse for å mene noe om kvaliteten på instituttet. Foto: Halfdan Carstens

Norges forskningsråd har kommet med sensuren. NTNUs forskningsprosjekt «Geophysical methods for subsurface imaging and monitoring» med det tilknyttede ROSE-seminaret (ROckSEismic; med bergartsfysikk og seismikk) har blitt evaluert. I fem forskjellige grener var dommen beste karakter, og dermed ble selvsagt også hovedkarakteren A. Det betyr nye bevilgninger fra Petromaks2, og at det ti år lange forskningsprosjektet kan fortsette i (minst) fem år til.

- Dette viser at den amerikanske konsortuim-modellen har noe for seg også her hjemme, fremholder prosjektleder og professor Martin Landrø ved Institutt for petroleumsteknologi og anvendt geofysikk ved NTNU.

Landrø refererer til kombinasjonen av offentlige forskningsmidler og bidrag fra interesserte selskaper.

- Inngangsbilletten for olje- og serviceselskapene er liten fordi vi ønsker at så mange som mulig er med oss, fremholder Landrø.

Cutting edge
«The project’s objectives, research questions and hypotheses are extremely clearly presented and are based on an exceedingly well-formulated and particularly original project concept. The project is at the very cutting edge of its field, and is of superior quality with no weak points. Publications in the top scientific journals in the field are extremely likely».
Fra Norges forskningsråds evaluering

Limet i forskningsprosjektet er det årlige ROSE-seminaret som avholdes på NTNU. Her møtes studenter, forskere, professorer og – selvsagt – representanter for de industriselskapene som bidrar til finansieringen. Gjennom ti år har ROSE-seminaret utviklet seg til en verdifull møteplass for geofysikere som vil holde seg oppdatert på forskningsfronten. Det samme gjelder doktorgradsstudenter ved Landrøs institutt.

- Seminaret er midt i blinken for oss, forteller de to PhD-studentene Sissel Grude og Kjetil Haavik. De ga begge en presentasjon fra doktorgradsarbeidet sitt og fikk på den måten vist seg frem for en bråte med potensielle arbeidsgivere.

Men det er ikke bare dagens studenter som er fornøyd. Det samme gjelder tydeligvis også for tidligere studenter og praktiserende geofysikere som har fått et verdifullt samlingspunkt der det faglige påfyllet er stort. ExxonMobil sender for eksempel flere folk hvert eneste år, og noen kommer tilbake igjen og igjen. Arrangøren tar det som en bekreftelse på at de gjør noe riktig, og at det er et behov for denne arenaen.


Denne saken ble først publisert i GEO 04/13

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 phd012113s


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: