Fredag 20.9.2019 - Uke 38
logo   128 000 besøkende i 2018

Samarbeidspartnere

Under åpningen av Nasjonalt IOR-senter i Stavanger fortalte oljedirektør Bente Nyland at hun ønsker satsing på avanserte metoder for økt oljeutvinning.


530x328 nylandOljedirektør Bente Nyland håper det nye senteret kan bidra til økt satsing på EOR-metoder på norsk sokkel. Foto: Ronny Setså

- Dagens planer for produksjon tilsier at mer enn halvparten av de kjente oljeressursene på norsk sokkel vil bli liggende i bakken. Som oljedirektør kan jeg ikke tillate det, sa Bente Nyland i Oljedirektoratet under åpningen av Nasjonalt IOR-senter ved Universitetet i Stavanger 26. mars.

LES OGSÅ: Nytt IOR-senter åpnet i Stavanger

Nyland fortalte at operatørene på norsk sokkel i fjor høst rapporterte om totalt 165 prosjekter for økt oljeutvinning på feltene sine. Brorparten av planene er brønnrelaterte og sikter seg inn på å hente ut mer av den mobile oljen (IOR).

- Men vi trenger å ta avgjørelser på å ta i bruk nye metoder for å hente ut den immobile oljen (EOR), mente Nyland.

Ifølge Nyland kan de økte kostnadene på norsk sokkel være en del av forklaringen på hvorfor oljeselskapene ikke satser mer på EOR-teknologien, samt at det trengs mer forskning og utvikling for å redusere usikkerheten.

- Jeg håper at dette senteret vil bidra til å redusere den usikkerheten gjennom å fremskaffe mer kunnskap og sette i gang flere pilotforsøk sammen med industrien, avsluttet Bente Nyland.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 phd012113s


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: