Mandag 26.7.2021 - Uke 30

Samarbeidspartnere

250x166 Hekkingen

NYHET Under et seminar i Oslo 5. april fortalte Torbjørn Throndsen i Torena AS hvor en finner olje i Barentshavet – nøkkelen er kildebergartene og bassenghistorien.

250x166 Bregne tverrsnitt

NYHET EM-data indikerer en mulig hydrokarbonforekomst av betydelig størrelse i Hammerfestbassenget. Men kan anomalien ha andre geologiske forklaringer?

250x166 bregne

SEMINAR Stein Fanavoll i EMGS har tro på flere funn i Hammerfestbassenget. På Hydrocarbon Habitats-seminaret neste uke presenterer han to interessante områder.

250x166 heincke

NYHET Utsiving av gass på havbunnen er en forutsetning for kommersielle forekomster av hydrokarboner i dypet, hevder Martin Hovland.

 

250x166 Olesen

NYHET Kystområdene i Nordland har høyere seismisk aktivitet enn andre steder i Nord-Skandinavia. Et nytt prosjekt vil undersøke hvilken betydning dette har for petroleumsressursene.

250x166 utsirahøyden lundin stor

NYHET Olje- og gassreservoarene på Utsirahøyden har trolig opplevd migrering og lekkasjer flere ganger under kvartær. Nye undersøkelser tyder på at det fortsatt skjer i dag.

250x166 sandkropper

NYHET Under trykket av isdekket i kvartær ble enorme mengder sand presset opp til havbunnen fra underliggende lag. Denne sanden kan være gode reservoarer for olje og gass.

250x166 Fjeldskaar

NYHET Istidene i kvartær har hatt stor innvirkning på sedimentene i Barentshavet gjennom erosjon, isostasi og temperaturendringer.

 

250x166 Riis

NYHET I kvartær ble enorme mengder sedimenter transportert og avsatt på norsk sokkel som følge av istidene. Det har bidratt til å generere mye av oljeressursene vi har i dag.

 

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Om 20 år


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: