Torsdag 24.9.2020 - Uke 39
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Klasseturer, studentbesøk og fremvisning av borekjerner fra Nordsjøen er blant tiltakene Institutt for energiressurser ved UiS gjør for økt kunnskap og interesse for geofag blant VGS-elever.


530x395 Alejandro Escalona.jpg rw largeArt 1201Alejandro Escalona, leder ved Institutt for energiressurser ved UiS, viser frem en av borekjernene fra Vargfeltet i Nordsjøen som ble donert av Repsol Norge. Foto: Mari Løvås

Et nytt samarbeidsprosjekt skal gi tettere dialog og informasjonsflyt mellom Institutt for energiressurser ved Universitetet i Stavanger (UiS) og de lokale videregående skolene.

Til formålet har Repsol Norge donert borekjerner fra Vargfeltet i Nordsjøen.

- Vi ønsker å vise bredden av geofaget og inspirere elevene ved å vise dem ekte prøver fra felt i Nordsjøen, sier Alejandro Escalona, leder ved Institutt for energiressurser, i en sak på uis.no.

Prosjektet innebærer at instituttet tilbyr besøk fra skoleklasser og ved at studenter besøker skolene og forteller om geofag og undervisningstilbudet ved instituttet.

I tillegg har instituttet opplegg på Ullandhaug der elever kan se hvilken forskning som gjøres i laboratoriene.

- Ved å se på kjerneprøvene kan elevene finne ekte data som gir kunnskap om hvordan reservoarene fungerer, hvordan forholdene er og hva som må til for å utføre mest mulig effektiv utvinning, fortsetter Escalona.

Instituttlederen håper tilbudet kan pirre elevenes interesse og at de kommer tilbake som studenter og som forskere.

- For å løse utfordringene innenfor energisektoren trenger vi mange kloke hoder, avslutter Alejandro Escalona.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Seminarsnacks


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: