Tirsdag 14.7.2020 - Uke 29
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

For tredje år på rad får de ferske studentene ved Institutt for geologi ved UiT - Norges arktiske universitet utdelt et gratis eksemplar av Norsk geologisk ordbok.


530x265 Norsk Geologisk Ordbok 2016FORNØYDE STUDENTER: Med hvert sitt eksemplar av Norsk geologisk ordbok kan de nye studentene ved Institutt for geologi lettere lære seg geologifaget og bevare og ta i bruk norsk fagterminologi. Foto: Matthias Forwick

For tredje år på rad fikk de nye bachelorstudentene ved Institutt for geologi ved UiT - Norges arktiske universitet overrakt hvert sitt gratis eksemplar av Norsk geologisk ordbok.

- Gaven er ment å ønske alle nye studenter velkommen. Vi vitenskapelige ansatte har et godt forhold til våre studenter som vi ønsker å ivareta, fortalte instituttleder Matthias Forwick da boken først ble delt ut i 2014.

Forwick påpekte at boka kan hjelpe til med å beholde det norske språket i undervisningen.

- På bachelornivå skal undervisningen helst foregå på norsk. Det er en utfordring at enkelte fagbøker er på engelsk og at vi har flere internasjonale forelesere, sa instituttlederen.

Med hvert sitt eksemplar av ordboka lett tilgjengelig, vil det trolig bli lettere for de nye studentene å lære seg og å ta i bruk norsk fagterminologi.

Norsk geologisk ordbok er den første geologiske ordboken som har blitt utgitt i Norge. Den kom ut i 2013.

LES OGSÅ: Fra ord til handling til ord

Boka er sammenstilt av Ellen Sigmond, Inge Bryhni og Knut Jorde med finansiell støtte fra Norges geologiske undersøkelse. Den inneholder ca. 10 000 oppslagsord med engelsk oversettelse.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 0820


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: