Mandag 12.4.2021 - Uke 15

Samarbeidspartnere

For fjerde år på rad får de ferske studentene ved Institutt for geovitenskap ved UiT – Norges arktiske universitet utdelt et gratis eksemplar av Norsk geologisk ordbok.


530x278 StudenterFORNØYDE: Med hvert sitt eksemplar av Norsk geologisk ordbok kan de nye studentene ved Institutt for geovitenskap lettere lære seg geofaget og bevare og ta i bruk norsk fagterminologi. Foto: Kai Mortensen

For fjerde året på rad fikk de nye studentene ved Institutt for geovitenskap ved UiT – Norges arktiske universitet overrakt hvert sitt gratis eksemplar av Norsk geologisk ordbok.

- Gaven er ment å ønske alle nye studenter velkommen. Vi vitenskapelige ansatte har et godt forhold til våre studenter som vi ønsker å ivareta, sa instituttleder Matthias Forwick da boken først ble delt ut i 2014.

Forwick påpekte at boka kan hjelpe til med å beholde det norske språket i undervisningen.

- På bachelornivå skal undervisningen helst foregå på norsk. Det er en utfordring at enkelte fagbøker er på engelsk og at vi har flere internasjonale forelesere, sa instituttlederen.

Med hvert sitt eksemplar av ordboka lett tilgjengelig, vil det trolig bli lettere for de nye studentene å lære seg og å ta i bruk norsk fagterminologi.

Norsk geologisk ordbok er den første geologiske ordboken som har blitt utgitt i Norge. Den kom ut i 2013.

Førsteforfatter Ellen Sigmond har rost instituttet for tiltaket, og oppfordret de øvrige instituttene til å følge samme eksempel.

Boka er sammenstilt av Ellen Sigmond, Inge Bryhni og Knut Jorde med finansiell støtte fra Norges geologiske undersøkelse. Den inneholder ca. 10 000 oppslagsord med engelsk oversettelse.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Skuffet


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: