Mandag 12.4.2021 - Uke 15

Samarbeidspartnere

Masterstudentene ved Petroleum geosciences engineering ved Universitetet i Stavanger er mest fornøyde med studieprogrammet de går på. Det viser studieundersøkelsen Studiebarometeret.


530x352 UiscampusMasterstudentene ved studiet Petroleum geosciences engineering ved Universitetet i Stavanger var mest fornøyde med studieprogrammet sitt i 2017. De ga 4,4 av 5 mulige poeng. Foto: UiS

Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (Nokut) har for femte gang kartlagt hva studenter synes om studiet de går på. Mer enn 60 000 studenter på andre og femte studieår ble tilbudt å si sin mening, og undersøkelsen er offentliggjort på Studiebarometeret.no.

Studiebarometeret har listet opp 18 geofaglige studieprogram i landet. Noen av programmene hadde for få respondenter under undersøkelsen, mens 12 av studieprogrammene ved de største universitetene er listet opp i tabellen under.

Studentene ble blant annet bedt om å svare på hvor fornøyde de alt i alt var med studieprogrammet de gikk på. For enkelte av studieprogrammene er tallene for 2016 og 2017 slått sammen på grunn av få respondenter.

530x304 vurderingTabellen viser hvor fornøyde geofagstudentene er med studieprogrammet sitt. Det var mulig å gi maksimalt 5 poeng. Kilde: Nokut

Ut ifra tabellen kan det leses at det er studentene ved masterstudiene innen Petroleum geosciences engineering ved Universitetet i Stavanger som er mest fornøyde med studieprogrammet de går på med en score på 4,4 av 5 mulige poeng.

Flere av studiene fikk 4,3 poeng, og de fleste over 4 poeng.

Gjennomsnittet for bachelor- og masterstudiene i tabellen er henholdsvis 4,0 og 4,1 poeng.

LES OGSÅ: Studerer 57 timer i uken

Undersøkelsen gir ikke et fullstendig bilde av geofagstudiene i landet ettersom flere av studiene hadde for få respondenter. Relativt lave svarprosenter kan også være en feilkilde for studieprogrammene som er omtalt i denne artikkelen.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Skuffet


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: