Mandag 12.4.2021 - Uke 15

Samarbeidspartnere

Petroleumsstudentene på masternivå ved Universitetet i Stavanger bruker hele 57 timer i uken på studier. Snittet for masterstudenter ved geofagstudier er 42 timer.


530x397 Geo studenterEn ny undersøkelse viser at masterstudentene i petroleumsgeologi ved Universitetet i Stavanger er mest fornøyde og bruker mest tid på studiet sitt. På bildet ser vi Ken Bukta, Angelica Ärlebrand, Kristina Tegle og Asbjørn Veiteberg. Foto: Karoline Reilstad / Universitetet i Stavanger

Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (Nokut) har for fjerde gang kartlagt hva studenter synes om studiet de går på. Mer enn 60 000 studenter på andre og femte studieår ble tilbudt å si sin mening, og undersøkelsen er offentliggjort på Studiebarometeret.no.

Studiebarometeret har listet opp 18 geofaglige studieprogram i landet. Noen av programmene hadde for få respondenter under undersøkelsen, mens 12 av studieprogrammene ved de største universitetene er listet opp i tabellen under.

Studentene ble blant annet bedt om å svare på hvor mange timer i uken som brukes på studier, både de som var organisert av institusjonen og de som ble brukt på ikke-organisert studieinnsats. For enkelte av studieprogrammene er tallene for 2016 og 2017 slått sammen på grunn av få respondenter.

530x275 tidTabellen viser hvor mange timer i uken studentene ved ulike studieprogram rapporterte at de brukte på studiene sine i 2017. Kilde: Nokut

Ut i fra tabellen kan det leses at det er studentene ved studiet Petroleum geosciences engineering ved Universitetet i Stavanger som har benyttet flest timer i uken på studier, hele 56,9, hvorav 23,4 timer per uke var organisert av instituttet.

LES OGSÅ: Mest fornøyde i Stavanger

På andreplass følger masterstudiet ved Institutt for geofag ved Universitetet i Oslo. Her rapporterte studentene at de brukte 43,6 timer i uken på studier, hvorav 11,8 timer var i regi av instituttet.

Tabellen viser at masterstudenter bruker mer tid på studiene enn bachelorstudenter. En gjennomsnittlig masterstudent setter av nærmere én ekstra time per arbeidsdag (4 timer per uke) sammenliknet med en gjennomsnittlig bachelorstudent.

Undersøkelsen gir ikke et fullstendig bilde av geofagstudiene i landet ettersom flere av studiene hadde for få respondenter. Relativt lave svarprosenter kan også være en feilkilde for studieprogrammene som er omtalt i denne artikkelen.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Skuffet


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: