Mandag 12.4.2021 - Uke 15

Samarbeidspartnere

Antall førstevalgsøkere til geofaglige studier i Norge har falt i en årrekke. Men de to siste årene har fallet stagnert.


530x216 tabell2018NEDGANGEN FORTSETTER: Antall søkere til geofag fortsetter å falle, men nedgangen har stagnert de siste to årene. Kilde: Samordna opptak

Samordna opptak slapp torsdag tallene for hvor mange som har søkt seg til høyere utdanning i Norge. Siden 2013 har antall søkere til de største studiene innen geofag stupt, men de to siste årene har nedgangen vært betydelig mindre enn årene før.

Antall førstevalgsøkere til geofagstudier blant de største studiestedene har i snitt sunket med om lag syv prosent siden 2017. Siden 2016 er nedgangen på ca. 17 prosent.

Det var Geologi ved NTNU som i år fikk flest førstevalgsøkere. 72 personer søkte seg dit, noe som tilsvarer en oppgang på 14 prosent siden i fjor, og en oppgang på 18 prosent siden 2016.

På en god andreplass følger Geologi og geografi (inkluderer den nye retningen Geofysikk og klima) ved Universitetet i Oslo (UiO) med sine 70 førstevalgsøkere. Det er likevel en nedgang siden i fjor på ca. 20 prosent, og nært uendret siden 2016.

Det tredje mest populære studiet er Tekniske geofag, også ved NTNU, med 50 søkere.

Størst prosentuell økning i antall søkere fikk Petroleumsfag ved NTNU. Størst prosentuell nedgang finner vi ved studiet Geovitenskap retning geologi ved Universitetet i Bergen (UiB).

Studiet Geologi og geofare som tidligere lå under Høgskulen i Sogn og Fjordane (HiSF) fortsetter nå ved Høgskulen på Vestlandet. I år fikk studiet 28 førstevalgsøkere, en nedgang på ti prosent siden i fjor.

En rekke studier knyttet til geografi og geomatikk (ikke inkludert i tabellen) viser gode søkertall for 2018.

Alle tallene finner du på Samordna opptak

530x386 graf 2018

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Skuffet


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: