Mandag 25.10.2021 - Uke 43

Samarbeidspartnere

To geofagstudenter ved Universitetet i Bergen deler sine erfaringer om det å studere geologi og geofysikk.


530x377 Viflot og BradaricThomas Viflot og Alma Bradaric studerer geologi og geofysikk ved UiB. Foto: Eivind Senneset, UiB

Mastergradsstudentene Alma Dzozlic Bradaric og Thomas Øfstegaard Viflot forteller i en artikkel fra Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Bergen hvordan det er å studere henholdsvis geofysikk og geologi ved Institutt for geovitenskap.

– På geofysikk studerer man det som skjer under bakken. Det er et veldig variert studieprogram med matte, geologi, geofysikk og programmering. Etter hvert kan man velge mellom matematisk og geologisk geofysikk. Dette gjør at man allerede i bacheloren får lov til å jobbe videre med de fagene man liker best, sier Bradaric.

– På geologi lærer man mye generelt om planeten vår som jordens utvikling, ulike bergarter, miljø og metoder. På masteren får man velge blant mange retninger man blir introdusert for i bachelorfagene. Jeg har størst interesse for geokjemi og derfor valgte jeg det som retning på masteren, forteller Viflot.

Foruten tradisjonell undervisning som forelesninger, tilbyr studiene også feltarbeid.

– Første gang var vi i rett utenfor realfagsbygget og gjorde noen målinger. Vi har også hatt feltarbeid i Etne, geologisk kartlegging på Askøy og ikke minst en tur til Spania for å lære om sedimenter og ulike avsetningsmiljø, forklarer Bradaric.

Feltarbeid er som regel svært sosialt, og Viflot trekker frem ekskursjonen til Spania som det beste minnet fra felt.

– Feltarbeid gjør at man lettere klarer å se sammenhengen mellom teori og praksis. I tillegg blir man en veldig sammensveiset gjeng når man er mye på tur. Siden man blir bedre kjent med de i klassen har det mye å si for den sosiale trivselen.

Begge studentene beskriver studentmiljøet i Bergen som inkluderende og som tilbyr en rekke arrangementer og tilbud utenfor selve studiene.

Alma Bradaric har hatt verv i både linjeforeningen Seismologen og i fagutvalget, i tillegg til at hun har vært studentassistent i et geofysikkfag.

Thomas Viflot er vert ved Vilvitesenteret, og jobber også i konsortiet iEarth der han blant annet lager filmer.

Les mer om erfaringene og tipsene Bradaric og Viflot har å komme med for nye studenter på UiBs nettsider.

Ordinær søknadsfrist for høyere utdanning er 15. april.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: