Mandag 25.10.2021 - Uke 43

Samarbeidspartnere

Klasseturer, studentbesøk og fremvisning av borekjerner fra Nordsjøen er blant tiltakene Institutt for energiressurser ved UiS gjør for økt kunnskap og interesse for geofag blant VGS-elever.


530x395 Alejandro Escalona.jpg rw largeArt 1201Alejandro Escalona, leder ved Institutt for energiressurser ved UiS, viser frem en av borekjernene fra Vargfeltet i Nordsjøen som ble donert av Repsol Norge. Foto: Mari Løvås

Et nytt samarbeidsprosjekt skal gi tettere dialog og informasjonsflyt mellom Institutt for energiressurser ved Universitetet i Stavanger (UiS) og de lokale videregående skolene.

Til formålet har Repsol Norge donert borekjerner fra Vargfeltet i Nordsjøen.

- Vi ønsker å vise bredden av geofaget og inspirere elevene ved å vise dem ekte prøver fra felt i Nordsjøen, sier Alejandro Escalona, leder ved Institutt for energiressurser, i en sak på uis.no.

Prosjektet innebærer at instituttet tilbyr besøk fra skoleklasser og ved at studenter besøker skolene og forteller om geofag og undervisningstilbudet ved instituttet.

I tillegg har instituttet opplegg på Ullandhaug der elever kan se hvilken forskning som gjøres i laboratoriene.

- Ved å se på kjerneprøvene kan elevene finne ekte data som gir kunnskap om hvordan reservoarene fungerer, hvordan forholdene er og hva som må til for å utføre mest mulig effektiv utvinning, fortsetter Escalona.

Instituttlederen håper tilbudet kan pirre elevenes interesse og at de kommer tilbake som studenter og som forskere.

- For å løse utfordringene innenfor energisektoren trenger vi mange kloke hoder, avslutter Alejandro Escalona.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: