Mandag 25.10.2021 - Uke 43

Samarbeidspartnere

Denne våren er pilotprosjektet i gang ved Universitetet i Tromsø. Det endelige målet er at alle geofagstudenter i landet skal få tilbud om praksisplass som en del av utdanningsforløpet.


530x378 Martens KarlsenProsjektleder Iver Martens og prosjektmedarbeider Siri Karlsen. Foto: Kai Mortensen

Like før jul ble det kunngjort at Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning (Diku) tildeler 4,4 millioner kroner til et pilotprosjekt innen geofag som skal se på praksisplassordninger for geofagstudenter.

Midlene går til finansiering av koordinatorer ved UiT Norges arktiske universitet, Universitetet i Oslo (UiO) og Universitetet i Bergen (UiB) for to år.

Prosjektet har startet denne våren ved UiT i form av kurset GeoPraksis. Til høsten skal kurset også startes opp ved UiB og UiO.

Det endelige målet er at alle geofagstudenter i landet skal kunne tilbys praksisplasser som en del av utdanningen.

Prosjektleder og geofysiker ved UiT Iver Martens kaller finansieringen en viktig milepæl for geofagutdanningen i Norge.

- Fokus på ansettbarhet, tett samarbeid med arbeidslivet, dynamikk og integrering, opplæring i ferdigheter for det 21. århundret blir bare viktigere og viktigere for studentene fremover, sier Martens i en sak på UiTs nettsider.

En rekke arbeidsgivere skal ha vist interesse for prosjektet og sagt seg villige til å ta imot studenter.

- Viktigheten av å synliggjøre studentenes ferdigheter og øke deres attraktivitet ovenfor arbeidsgivere, for å vise alle parter hvilke muligheter som ligger hos studentene og arbeidsgivere er et viktig felt som bør prioriteres, legger prosjektmedarbeider Siri Karlsen ved UiT til.

Utvikling av verktøy for nettverksbygging og tilrettelegging for overgangen fra studier til arbeidslivet står sentralt. Foruten tid i praksis ved en bedrift, har kurset også en teoretisk del der studentene introduseres for viktig kunnskap og ferdigheter som omfavnes av både akademia og næringsliv.

Studentene får mulighet til å reflektere over og kartlegge egen kompetanse og hvordan de kan videreformidle denne kompetansen i en søknad og CV til en potensiell fremtidig arbeidsgiver.

Praksisplassordningen er en del av en større endring av geofagutdanningen i Norge, ledet av Senter for Integrert Geofaglig Utdanning (iEarth). iEarth-leder Jostein Bakke har tidligere uttalt at mange studenter har uttrykt ønske om en slik ordning for å bedre forstå hva som venter dem når de skal ut i arbeidslivet.

Les mer om iEarths visjoner for norsk, geofaglig utdanning her

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: