Mandag 25.10.2021 - Uke 43

Samarbeidspartnere

UiT-student Ola Jensvoll var blant de første geofagstudentene i landet som nå har fått nyte godt av den nye praksisplassordningen GeoPraksis.


530x347 Skalandgrafitt OlaJensvoll 01Utsikt mot Senjafjellene i vårlig solskinn. Mye av jobben foregår imidlertid også nedi underjordsgruva. Foto: Ola Jensvoll

Tilgang på relevant arbeidserfaring i løpet av utdannelsen er uvurderlig. Med tanke på arbeidsrelevant læringsutbytte tror jeg at jeg fort ville ha tatt tre uker jobb over visse ordinære fag jeg har tatt, uten å blunke.

Derfor synes jeg det er flott at jeg har fått muligheten til å kunne innlemme litt arbeidserfaring i tillegg til seminarer og forelesninger om geologisk sektor, organisasjonsteori, gründervirksomhet og mere gjennom dette praksisfaget.

Flott opplegg - mer av dette takk!

Slik beskrev Ola Jensvoll, bachelorstudent ved Institutt for geovitenskap ved UiT Norges arktiske universitet praksisarbeidet han fikk være med på hos Skaland Graphite AS på Senja tidligere i vår.

Selskapet driver på Europas største grafittforekomst. Logging og kartlegging ved hjelp av borekjerner er ifølge Jensvoll viktige verktøy for å kunne avgrense malmkroppene.

530x279 BorekjerneDet bores flittig for å avgrense malmkroppene. Foto: Ola Jensvoll

Sent i fjor ble det kunngjort at Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning (Diku) tildeler 4,4 millioner kroner til et pilotprosjekt innen geofag som skal se på praksisplassordninger for geofagstudenter.

Midlene går til finansiering av koordinatorer ved UiT, Universitetet i Oslo (UiO) og Universitetet i Bergen (UiB) for to år.

Prosjektet har startet denne våren ved UiT i form av kurset GeoPraksis. Til høsten skal kurset også startes opp ved UiB og UiO.

Det endelige målet er at alle geofagstudenter i landet skal kunne tilbys praksisplasser som en del av utdanningen.

Praksisplassordningen er en del av en større endring av geofagutdanningen i Norge, ledet av Senter for Integrert Geofaglig Utdanning (iEarth). iEarth-leder Jostein Bakke har tidligere uttalt at mange studenter har uttrykt ønske om en slik ordning for å bedre forstå hva som venter dem når de skal ut i arbeidslivet.

Les mer om iEarths visjoner for norsk, geofaglig utdanning her

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: