Mandag 10.5.2021 - Uke 19

Samarbeidspartnere

Geofagstudentene på bachelorstudiene på Universitetet i Bergen og ved Høgskulen i Sogn og Fjordane mest fornøyde med studieprogrammet de går på. Det viser studieundersøkelsen Studiebarometeret.


Tabell vurderingTabellen viser hvor fornøyde geofagstudentene er med studieprogrammet sitt. Det var mulig å gi maksimalt 5 poeng. Kilde: Nokut

Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (Nokut) har for første gang kartlagt hva studenter synes om studiet de går på. 17 600 studenter ved 58 universiteter og høyskoler har sagt sin mening, og undersøkelsen er offentliggjort på Studiebarometeret.no.

Studiebarometeret har listet opp 20 geofaglige studieprogram i landet. En rekke av programmene hadde for få respondenter under undersøkelsen, mens syv av studieprogrammene er listet opp i tabellen over.

Studentene ble blant annet bedt om å svare på hvor fornøyde de alt i alt var med studieprogrammet de gikk på.

FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Ut ifra tabellen kan det leses at det er studentene ved bachelorstudiene ved Institutt for geovitenskap ved Universitetet i Bergen (UiB) og ved Høgskulen i Sogn og Fjordane som er mest fornøyde med studieprogrammet de går på med en score på 4,7 av 5 mulige poeng.

Dette er tett etterfulgt av masterprogrammet i geovitenskap ved UiB, der studentene ga en score på 4,6 poeng.

Bachelorstudentene ved Institutt for geofag ved Universitetet i Oslo (UiO) ga sitt studieprogram 4,2 poeng.

Både bachelorprogrammet ved Institutt for geologi ved UiT Norges arktiske universitet og masterprogrammet Tekniske geofag ved NTNU fikk 4,1 poeng av sine studenter.

FØLG OSS PÅ TWITTER

Nederst på listen finner vi masterprogrammet ved Institutt for geofag ved UiO, der studentene ga 4 av 5 mulige poeng.

Gjennomsnittet for disse syv studieprogrammene er 4,3 poeng.

Undersøkelsen gir ikke et fullstendig bilde av geofagstudiene i landet ettersom flere av studiene hadde for få respondenter. Relativt lave svarprosenter (26 % - 50 %) kan også være en feilkilde for studieprogrammene som er omtalt i denne artikkelen.

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Akademisk skyldfølelse


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: