Mandag 10.5.2021 - Uke 19

Samarbeidspartnere

Tidligere denne måneden fikk nye geologistudenter ved Universitetet i Tromsø hvert sitt eksemplar av Norsk Geologisk Ordbok i gave.


530x186 klasseDe nye studentene var godt fornøyde med førjulsgaven de fikk av instituttet. Foto: Institutt for geologi, UiT

Fredag 5. desember fikk alle studentene på innføringskurset i geologi ved Institutt for geologi ved Universitetet i Tromsø (UiT) en gave fra instituttet.

Gaven bestod av Norsk Geologisk Ordbok og et kort med velkomsthilsen og et bilde av et tynnslip som viser bergarten amfibolitt.

180 forwickDet er instituttleder Matthias Forwick som har tatt initiativet til å dele ut denne gaven til studentene.

- Gaven er ment å ønske alle nye studenter velkommen. Vi vitenskapelige ansatte har et godt forhold til våre studenter som vi ønsker å ivareta, forteller Forwick.

Instituttleder Matthias Forwick mener det er viktig at studentene lærer seg den norske fagterminologien innen geologi. Foto: Ronny Setså

Forwick påpeker at boka også kan hjelpe til med å beholde det norske språket i uundervisningen.

- På bachelornivå skal undervisningen helst foregå på norsk. Det er en utfordring at enkelte fagbøker er på engelsk og at vi har flere internasjonale forelesere, sier instituttlederen.

Med hvert sitt eksemplar av ordboka lett tilgjengelig, vil det trolig bli lettere for de nye studentene å lære seg og å bruke norsk fagterminologi.

Norsk Geologisk Ordbok er den første geologiske ordboken som ble utgitt i Norge, og den kom ut i 2013.

Boka er sammenstilt av Ellen Sigmond, Inge Bryhni og Knut Jorde med finansiell støtte fra Norges geologiske undersøkelse. Den inneholder ca. 10 000 oppslagsord med engelsk oversettelse.

LES OGSÅ: Fra ord til handling til ord

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Akademisk skyldfølelse


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: