Mandag 12.4.2021 - Uke 15

Samarbeidspartnere

Petroleumsstudentene på et av masterprogrammene ved NTNU bruker hele 49 timer i uken på studier. Det er åtte timer mer enn snittet for masterstudenter ved geofagstudier.


530x397 Petroleumstek senter iptMasterstudentene på programmet Petroleum Geosciences ved Institutt for petroleumsteknologi og anvendt geofysikk ved NTNU bruker hele 49,4 timer per uke på studiene sine, ifølge studieundersøkelsen Studiebarometeret. Foto: NTNU

Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (Nokut) har igjen kartlagt hva studenter synes om studiet de går på. 24 600 studenter fordelt på 1 700 studieprogrammer har sagt sin mening, og undersøkelsen er offentliggjort på Studiebarometeret.no.

Studiebarometeret har listet opp 19 geofaglige studieprogram i landet. En rekke av programmene hadde for få respondenter under undersøkelsen, mens elleve av studieprogrammene er listet opp i tabellen under.

Studentene ble blant annet bedt om å svare på hvor mange timer i uken som brukes på studier, både de som var organisert av institusjonen og de som ble brukt på ikke-organisert studieinnsats.

530x242 Tabell timerTabellen viser hvor mange timer i uken studentene ved ulike studieprogram rapporterte at de brukte på studiene sine i 2014. Kilde: Nokut

Ut i fra tabellen leser vi at det er studentene ved det internasjonale toårige masterprogrammet i petroleumsfag - Petroleum Geosciences - ved Institutt for petroleumsteknologi og anvendt geofysikk ved NTNU som har benyttet flest timer i uken på studier, hele 49,4, hvorav 22,1 timer per uke var organisert av instituttet.

På andreplass følger masterstudiet ved Institutt for geologi og bergteknikk, også ved NTNU. Her rapporterte studentene at de brukte 42,6 timer i uken på studier, hvorav 18,1 timer var i regi av instituttet.

På en god tredjeplass ligger masterstudiet ved Institutt for geologi ved Universitetet i Tromsø. Disse studentene benyttet 42,5 timer i uken på studiene sine, og 10,4 av disse timene var organisert av instituttet.

Tabellen viser at masterstudentene brukte mer tid på studiene sine enn bachelorstudentene. Snittet på masternivå er 41,2 timer per uke, mens det på bachelornivå er 37,5 timer per uke.

I snitt bruker studentene 3,7 timer ekstra per uke på masternivå sammenliknet med bachelornivå.

Undersøkelsen gir ikke et fullstendig bilde av geofagstudiene i landet ettersom flere av studiene hadde for få respondenter. Relativt lave svarprosenter (26 prosent og oppover) kan også være en feilkilde for studieprogrammene som er omtalt i denne artikkelen.

LES OGSÅ: Mest fornøyde i Bergen

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Skuffet


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: