Klasseturer, studentbesøk og fremvisning av borekjerner fra Nordsjøen er blant tiltakene Institutt for energiressurser ved UiS gjør for økt kunnskap og interesse for geofag blant VGS-elever.
Alejandro Escalona, leder ved Institutt for energiressurser ved UiS, viser frem en av borekjernene fra Vargfeltet i Nordsjøen som ble donert av Repsol Norge. Foto: Mari Løvås
Et nytt samarbeidsprosjekt skal gi tettere dialog og informasjonsflyt mellom Institutt for energiressurser ved Universitetet i Stavanger (UiS) og de lokale videregående skolene.
Til formålet har Repsol Norge donert borekjerner fra Vargfeltet i Nordsjøen.
– Vi ønsker å vise bredden av geofaget og inspirere elevene ved å vise dem ekte prøver fra felt i Nordsjøen, sier Alejandro Escalona, leder ved Institutt for energiressurser, i en sak på uis.no.
Prosjektet innebærer at instituttet tilbyr besøk fra skoleklasser og ved at studenter besøker skolene og forteller om geofag og undervisningstilbudet ved instituttet.
I tillegg har instituttet opplegg på Ullandhaug der elever kan se hvilken forskning som gjøres i laboratoriene.
– Ved å se på kjerneprøvene kan elevene finne ekte data som gir kunnskap om hvordan reservoarene fungerer, hvordan forholdene er og hva som må til for å utføre mest mulig effektiv utvinning, fortsetter Escalona.
Instituttlederen håper tilbudet kan pirre elevenes interesse og at de kommer tilbake som studenter og som forskere.
– For å løse utfordringene innenfor energisektoren trenger vi mange kloke hoder, avslutter Alejandro Escalona.